Ympäristö

Develo Ympäristö Toimistolla

Aitoja tekoja ympäristön hyväksi

Työkiireen ja touhukkaan perhearjen lomassa me develolaiset nautimme vapaa-ajastamme luonnossa – kalastaen, vaeltaen, hiihtäen ja metsästäen sekä kodin läheisellä lenkkipolulla liikkuen. Haluamme, että myös lapsemme ja tulevat jälkipolvet saavat nauttia näistä samoista iloista.

Kohteidemme ostajat ovat alan johtavia kotimaisia ja ulkomaisia toimijoita. Toteutamme kaikki kohteemme asiakkaidemme erittäin tiukkojen ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimusten mukaisesti. Toteutamme mahdollisuuksien mukaan uudiskohteissamme lämmityksen maalämmöllä sekä varaudumme kohteissa aina aurinkoenergian käyttöön. Develon hankkeissa varaudutaan myös autopaikoissa sähköautojen lataamiseen.

Tavoitteenamme on saada tuottamiemme asuntojen asuntokohtainen ympäristön kuormittavuus mahdollisimman pieneksi.

Rakennusten peruskorjaaminen on ympäristöteko

Olemme erikoistuneet uudisrakentamisen lisäksi hankkeisiin, joissa rakennuksen käyttötarkoitus muutetaan. Iso osa kohteistamme on saneerauskohteita, joissa vielä teknisesti hyvin toimivia, mutta vajaassa käytössä olevia ja paljon energiaa kuluttavia toimistorakennuksia tai vanhoja asuinkerrostaloja muutetaan uusiksi energiatehokkaiksi asunnoiksi. Näin rakennuksille saadaan merkittävästi lisää käyttöikää ja energiatehokkuus paranee mittavan remontin myötä huomattavasti. 

Ympäristöministeriön teettämä case -tutkimus* osoittaa, että peruskorjaus on hiilijalanjäljeltään 26% ja elinkaarikustannuksiltaan 15% edullisempi vaihtoehto kuin purkaminen ja uuden rakentaminen. Käyttötarkoituksen muutoskohteissa, joissa ei tehdä lisärakentamista tulokset ovat vielä parempia. Peruskorjattavissa kohteissa lämmitysmuotona on tavanomaisesti kaukolämpö. Mikäli kaukolämmöstä siirrytään muutostyön yhteydessä maalämpöön, pienenee uudessa rakennuksessa hiilijalanjälki 35%.

Lupaamme aktiivisesti etsiä ja toteuttaa myös jatkossa mahdollisimman suuren osan kohteistamme tällaisina kohteina!

*Lähde: Ympäristöministeriön julkaisuja 2021:9 : Purkaa vai korjata? -Hiilijalanjäkivaikutukset, elinkaarikustannukset ja ohjauskeinot